Eğitim Bilimleri Bölümü

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü 2007 yılında kurulmuştur. Bölümde Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Programları ve Öğretimi, Eğitim Yönetimi ile Rehberlik Psikolojik Danışmanlık olmak üzere dört ana bilim dalı mevcuttur. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalında örgün öğretim kapsamında 2007 yılından beri lisans eğitimi verilmektedir. Eğitim Bilimleri Bölümünün Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalına bağlı Eğitim Yönetimi Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans Programları bulunmaktadır.

Amacı

Bölümün amacı; Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda ülkesine, milletine gönülden bağlı, milli değerlerini koruyup yaşatmayı amaç edinmiş, insan hakları, demokrasi ve evrensel değerleri yaşam biçimi olarak benimseyen nitelikli eğitim elemanları, öğretmenler ve psikolojik danışmanlar yetiştirmektir.

Misyon

Eğitim Bilimleri Bölümünün misyonu ülkenin ihtiyacı olan eğitim bilimi uzmanları, araştırmacıları,  öğretmenler, rehber öğretmenler (psikolojik danışmanlar) yetiştirmek ve ülkenin eğitim sisteminin ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri ve eğitim hizmetleri sunmaktır.

Vizyon

Ülkesine ve milletine gönülden bağlı, eğitim bilimleri alanında ülkemizin ve üniversitelerimizin ihtiyaç duyduğu, çağın ihtiyaçlarını karşılayabilecek, eğitim sorunlarına çözüm üretebilecek nitelikli elemanlar yetiştirmektir.